Често задавани въпроси

Тук ще откриете отговори на въпросите, които най-често си задават потребителите преди да се възползват от страхотните предимства на изправянето на вдлъбнатини по своя автомобил, без да им се налага пребоядисване на цялата кола.
1. Какво представлява PDR?
Основните причини, които влияят при избора на този метод си остават ниската цена, която потребителите заплащат за процедурата, както и впечатляващите резултати, които тя осигурява. Именно това съчетание между цена и качество е ключово за все по-масовото разпространение на PDR.
2. Колко време e процедурата?
Времето за извършване на ремонта е в пъти по бързо от конвенционален автобояджийски сервиз.Не бива да пропускаме обаче и значително по-високата скорост, с която тази техника може да бъде реализирана, което пести страшно много време и нерви за собствениците.
3. Използва ли се вакуум за изправяне на вдлъбнатини по автомобила?
Използва се вакум за отстраняване на по големи вдлъбнатини
4. Всички вдлъбнатини ли ще изчезнат?
Методът е създаден за отстраняване на малки вдлъбнатини. Все пак, ако искате да знаете със сигурност дали при поправката на вашия автомобил може да бъде използвана подобна техника, то е добре да се консултирате с експерт от Mobiles.bg, за да получите адекватно мнение според конкретиката на случая. Имайте предвид, че колкото е по-голям проблемът, толкова по-трудно ще бъде отстранен, но това не значи, че е невъзможно.
5. Кога използването на PDR не е препоръчително?
Само в случаите когато е наранен лака на автомобила се налага пребоядисване на конкретния детайл
6. Ще бъде ли повредена боята на моя автомобил?
PDR е съкращение от английското “Paintless Dent Removal”, което означава, че няма да ви се наложи да пребоядисвате автомобила след подобна процедура. Следва да отговорим на този въпрос – не, няма да я повреди, а ще запази визията на вашия автомобил, както в деня преди възникване на проблемите.
7. Няма ли вдлъбнатините да се появят отново след време?
Не, вдлъбнатините няма да се появят отново след като веднъж са изправени. Няма място за притеснение в тази насока, защото веднъж отстранени тези повреди все едно никога не са съществували.
8. Всякакви вдлъбнатини ли могат да бъдат изправени чрез този метод?
За жалост не всяка вдлъбнатина може да бъде отстранена. Това зависи от дълбочината на нараняването. Въпреки че могат да бъдат отстранени изкривявания с размер на кухненска чиния, то е важно те да не са прекалено дълбоки. Същото важи и за малки вдлъбнатини, които са прекалено дълбоки и отстраняването им чрез използването на PDR е често невъзможно. В световен мащаб статистиката показва, че 95% от всички наранявания по каросерията могат да бъдат отстранени трайно с подобна техника.
9. Ще ми помогне ли PDR да препродам автомобила си на по-добра цена?
Разбира се ! - Отстраняването на вдлъбнатините по този начин е за предпочитане тъй като по нищо не може да се разбере че по е извършван ремонт.По този начин цената на автомобила се запазва и продаването ще по лесно от колкото ако е боядисван.
10. Могат ли да се отстраняват и по-стари вдлъбнатини чрез тази технология?
Стига лака да не е нарушен могат да се отстраняват всякакви вдлъбнатини.
11. Приложим ли е PDR ремонт при по-стари автомобили?
Приложим е при всички автомобили. Ремонта се извършва по един и същи начин и това че автомобила е стар не е проблем за отстраняване на вдлъбнатините.
12. Кога използването на този метод дава най-добри резултати?
Най добрите резултати се получават при новите автомобили.За предпочитане е колата да е на не повече от седем години.