8 чести въпроса за PDR

PDR преди и след

Премахването на вдлъбнатини без боядисване или PDR е иновативна технология, около която често възникват редица въпроси. Днес ще ви обърнем внимание на някои по-фундаментални, които да ви помогнат да вникнете в същността на тази техника по-добре.

1. Защо да изберем PDR?

Основните причини, които влияят при избора на този метод си остават ниската цена, която потребителите заплащат за процедурата, както и впечатляващите резултати, които тя осигурява.

Именно това съчетание между цена и качество е ключово за все по-масовото разпространение на PDR. Не бива да пропускаме обаче и значително по-високата скорост, с която тази техника може да бъде реализирана, което пести страшно много време и нерви за собствениците.

2. Ще се повреди ли боята на автомобила?

PDR е съкращение от английското “Paintless Dent Removal”, което означава, че няма да ви се наложи да пребоядисвате автомобила след подобна процедура. Следва да отговорим на този въпрос – не, няма да я повреди, а ще запази визията на вашия автомобил, както в деня преди възникване на проблемите.

3. Всички вдлъбнатини ли ще изчезнат?

ПДР методът възниква с цел отстраняване на значително малки вдлъбнатини по каросерията на превозните ви средства. В случай че желаете да бъдете предварително информирани относно състоянието на автомобила си и възможността за прилагане на технологията, то най-рентабилно би било да осъществите предварителна среща със експерт от Mobiles.bg. Така вие притежавате възможността да получите адекватно и обективно мнение по съществуващия въпрос. Колкото по-голям бива проблема, толкова по-сложен е той за отстраняване. Разбира се, за ПДР специалистите, няма невъзможни неща!

4. Няма ли след време вдлъбнатините да се възстановят?

Не, вдлъбнатините няма да се появят отново след като веднъж са изправени. Няма място за притеснение в тази насока, защото веднъж отстранени тези повреди все едно никога не са съществували.

5. Може ли PDR да се използва повече от веднъж?

Да. Използването на PDR не е еднократно, а дори напротив. Все пак би било жалко подобна универсална и ултра ефикасна технология да се изчерпва толкова бързо, нали? С други думи, можете да използвате PDR толкова пъти, колкото това е необходимо, за да отстраните неприятни вдлъбнатини по автомобила си.

6. Вдлъбнатини от всякакъв характер ли могат да бъдат отстранявани?

За жалост не всяка вдлъбнатина може да бъде отстранена. Това зависи от дълбочината на нараняването. Въпреки че могат да бъдат отстранени изкривявания с размер на кухненска чиния, то е важно те да не са прекалено дълбоки.

Същото важи и за малки вдлъбнатини, които са прекалено дълбоки и отстраняването им чрез използването на PDR е често невъзможно. В световен мащаб статистиката показва, че 95% от всички наранявания по каросерията могат да бъдат отстранени трайно с подобна техника.

7. Колко време отнема отстраняването на щетите с този метод?

Най-общо казано това зависи от броя вдлъбнатини и тяхната сложност. Все пак ви уверяваме, че този метод е в пъти по-бърз от скоростта, която ще получите в класически автосервиз и най-често е в рамките на няколко часа.

8. Приложима ли е PDR при всички модели автомобили?

Днес, автомобилните производители използват много по-гъвкава боя, която позволява лесното имплементиране на PDR технологията. Въпреки това, много от по-старите автомобили също имат отлични характеристики и позволяват лесното отстраняване на драскотини и наранявания чрез използването на този великолепен метод. Добра практика е да се консултирате с наш експерт, който да ви даде отговор според спецификата на вашия случай.